YÜKLENİYOR

2008 YILI FAALİYETLERİMİZ

1- 8 Mart 2008 Dünya Kadınlar Günü’nde Niğde Grand Otel’de 525 katılımıyla kadınlar günü tertiplendi. Bu toplantı ile Niğde’de bir ilke imza atıldı.

2- Ramazan ayında üniversitenin yemekhanesinde Niğde Valimizin de katılımıyla 300 hemşehrimize iftar yemeği verildi.

3- Ankara’da bulunan doktor, hukukçu ve işadamlarımıza ayrı ayrı zamanlarda vakıf merkezimizde tanışma ve kaynaşma yemeği verildi.

4- Ramazan ayında Ankara’da İller Bankası misafirhanesinde ilimize bağlı ilçe, belde ve dernek başkanlarımızın ve Niğde Dernekler Federasyonun da katılımıyla 550 kişinin iştirak ettiği iftar yemeği verildi.

5- Yaşamkent adı altında Huzurevi kuruluş ön çalışmaları ile ilgili Vakıf Başkanımız Musa Balaban Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ve Vakıf Başkan Yrd. Muzaffer Tuna ile beraber Ankara’da Beypazarı ve Sekili huzurevleri gezildi, incelendi. Niğde’de arsa çalışmaları yapıldı.

6- Ankara’da Etimesgut, Yenimahalle, Keçiören, Çankaya Belediye başkanları Musa Balaban başkanlığında ziyaret edildi. Niğdeevi inşaatı için belediyelerden arsa talebinde bulunuldu.

7- Kadınlar Kolu Komisyonumuz Şeyda Doğancıoğlu Başkanlığında kadın üyelerimizin katkılarıyla mantı günü yapıldı.

8- Eskişehir’e 42 kişinin iştirakiyle gezi tertip edildi.

9- Haymana Kaplıcalarına gezi düzenlendi.

10- Vakıf merkezinde Niğde ürünlerinden kermes yapıldı.

11- Şubat döneminde 45 öğrenciye, Eylül döneminde 50 öğrenciye burs verildi.

12- Niğde’de ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı, şiir, resim ve komposizyon yarışmaları düzenlendi ve kazananlara ödülleri verildi. Birincilere iki tam cumhuriyet altını ikincilere bir tam cumhuriyet altını, üçüncülere de yarım cumhuriyet altını verildi.

13- Vakfımızın yayın organı olan Niğdemiz Dergisinin yayınına devam edildi.