YÜKLENİYOR

2010 YILI FAALİYETLERİMİZ

1. Vakfımız 31 Ocak 2010 tarihinde Onur Kurulu toplantısını yaptı.

2. 6 Mart 2010 günü Dikmen Polisevinde Başkent Niğde Vakfı Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen bir şölenle Dünya Kadınlar günü kutlanmıştır.

3. 12 Mayıs 2010’da Niğde Valisi Sayın Alim Barut Başkent Niğde Vakfı ve Federasyon yönetim kurulunun katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya belediye başkan yardımcısı Cengiz Ecemiş, ilçe kaymakamları ile ilçe, belde belediye başkanları ve ilgili bürokratlar katılmışlardır.

a. Toplantıda Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Niğde Günleri adı altında etkinlikler düzenlenmesiyle ilgili ön görüşmeler yapılmıştır.

4. 22 Mayıs 2010 tarihinde Başkent Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu “Neşe-i Muhabbetli Nağmeler” isimli ilk konserini Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim salonunda gerçekleştirdi.

5. Ankara’da okuyan üniversiteli gençleri bir araya getirmek ve Niğde’miz için tanıtıcı aktiviteler yapmak için Başkent Niğde Vakfı Gençlik Kolları kuruldu.

6. Bu yıl 95 öğrenciye burs verme çalışmaları devam etmektedir.

7. Vakfımız 18 Ekim 2010 tarihinde Prof. Dr. Cafer Tayyar Sadıklar başkanlığında Türk Japon Vakfında Onur Kurulu toplantısı yaparak Niğde için neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Milletvekilimiz Sayın Muharrem Selamoğlu, valimiz Sayın Alim Barut ve rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Görür’de katılmışlardır.

8. 6 Kasım 2010 tarihinde Başkent Niğde Vakfı Gençlik Kolları vakıfta ve köy okullarında kütüphane oluşturmak amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

9. /// tarihinde Başkent Niğde Vakfı Gençlik kolları, kaynaşma, tanışma ve dayanışma yemeği düzenledi.

10. //////// tarihinde Başkent Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği korosu Çankaya belediyesi Yılmaz Güney salonunda 2010-2011 yılı çalışmalarına başladı.

11. 24 Nisan 2010 tarihinde vakfımızın Niğde’de bulunan hatıra ormanına ağaç dikme şöleni düzenlenmiştir. Şölen vakıf-federasyon işbirliği ile gerçekleştirilmiş ve 500 fidan dikilmiştir.

12. 26 Mayıs 2010 günü Başkent Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği korosunun konseri çok güzel geçmesi adına vakıf binamızda koro elemanlarının, federasyon ve dernek başkanlarımızın ve Niğde milletvekillerimizden Muharrem Selamoğlu ve İsmail Göksel’in katıldığı bir kutlama ve kaynaşma yemeği verildi.